KİRLETİLEN KAVRAMLAR Bilim, Eşitlik, Adalet

Yazar adı: İsmail Beşikçi

Türü: Siyaset

Basımevi: Yurt Kitap-Yayın, 1994

ISBN:

Sıra No: POL 015

Gerilla mücadelesi, gerek Kürdistan’da, gerek Türkiye’de toplumsal ve ekonomik yapıları, siyasal kurumları, değer sistemlerini yoğun bir şekilde etkilemektedir.

Özgürlük Hareketi’nin bilime ihtiyacı çok büyüktür. Özgürlük Hareketi bunun bilincindedir, Kürdistan’ı, Kürt toplumunu kavramak için çok yoğun bir çaba içindedir. Özgürlük hareketi, demokrasi, özgürlük, eşitlik, hukuk, hukukun evrensel ilkeleri, bağımsızlık, ulusların eşitliği, ulusların kendi geleceklerini tayin, insan hakları… gibi kategorilerin de bilincindedir ve bunları kazanmaya çalışmaktadır. Bu kavramların ete-kemiğe bürünmesi, toplumsal, siyasal ve kültürel akımlar olarak güçlenmesi, yaşama geçmesi, Özgürlük Hareketi’ni ilerleten önemli bir dinamik olmaktadır.

Resmi ideoloji ise bu kavramların içeriğini boşaltmak, temel toplumsal ve siyasal süreçleri çarpıtmak, bunların gücünü azaltmak ve etkisiz kılmak için elinden geleni yapmaktadır. Devleti düşüncede ve uygulamada çifte standartlı kılan bu tutumun, resmi ideolojinin doğal bir sonucu olduğu çok açıktır. Buysa, bu kavramları kirletmekten başka bir sonuç doğurmamaktadır. Kürtlere ve Türklere yaklaşımda, her zaman farklı farklı ölçüler kullanılmaktadır. Üniversite, yargı organları, yasama organı, basın, siyasal partiler, kamu yönetimi bu kavramları kirleten başlıca güç odakları olarak belirlenmektedir. (Önsözden)

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook